Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
George Steiner

Ideja Europe

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • 07/2009.
  • 68 str., meki uvez
  • ISBN 9789532490886
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga Georgea Steinera "Ideja Europe" autorovo je predavanja održano na Institutu Nexus u Tilburgu. Posrijedi je rekonstrukcija povijesno-filozofijskih, umjetničkih, znanstvenih i religijskih ideja koje su utkane u ideju Europe. Temeljno pitanje knjige
jest o smislu ideje Europe u humanističkome određenju tog pojma u artikulaciji njezina jedinstvenoga prostora i kartografije duha.

George Steiner nedvojbeno je jedan od vodećih svjetskih esejista enciklopedijskog prožimanja interdisciplinarnog područja humanistike, društvenih znanosti, umjetnosti i književnosti. u izvrsnom prijevodu Nikice Petraka na hrvatski jezik podastire se Steinerova misao u artikuliranom jeziku izvan uhodanih znanstvenih i filozofijskih paradigmi.

"Ideja Europe" razvija postavku o suvremenoj duhovnoj situaciji na ishodu 20. stoljeća koja zahtijeva promišljanje izvora identiteta i razlike Europe. Steiner je vjerodostojno obrazložio postavku o veličini i istodobno krhkosti ideje Europe u našem vremenu.

O stilu Georgea Steinera dovoljno je kazati da ga kritička recepcija posvuda u svijetu smatra jednim od najvećih esejističkih pisaca našeg vremena – knjiga je vrhunskog stila, izazovnih promišljanja i uzorne jasnoće izlaganja namijenjena širokoj kulturnoj javnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –