Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dijana Machala

Knjižničarske kompetencije : pogled na razvoj profesije

  • Nakladnik: Hrvatska sveučilišna naklada
  • 05/2015.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789531692922
  • Cijena: 175.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Autori knjižničarskih djela dosad su se u nas pretežno bavili knjižnicama kao ustanovama, dok je o knjižničarskoj profesiji malo i sporadično pisano. "Knjižničarske kompetencije: Pogled na razvoj profesije" dr. sc. Dijane Machala djelo je u kojemu se na vrlo zanimljiv te u nas prvi put napisan povijesni pregled razvitka profesije nastavlja tekstom u kojemu autorica pokušava naći odgovore na pitanja kako danas, u 21. stoljeću, kad su gotovo sve profesije sučeljene s krizom identiteta, knjižničarska profesija može utvrditi svoje ciljeve i zadaće i nastaviti djelovati.

Autoričini se zaključci temelje na ozbiljnom i korektno provedenom istraživanju čije je koncipiranje i izvođenje argumentirano obrazloženo, dosljedno i zanimljivo opisano.

Djelo je podjednako važno knjižničarima praktičarima kao i sveučilišnim nastavnicima knjižničarstva i znanstvenicima koji se bave informacijskim znanostima.

prof. dr. sc. Aleksandra Horvat

***

Dijana Machala zaposlena je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici kao voditeljica nacionalnog programa trajne izobrazbe knjižničara u okviru projekta Centar za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj. Sudjelovala je u brojnim stručnim programima razvoja knjižničnih usluga te je urednica i autorica brojnih stručnih i znanstvenih radova iz područja primjene informacijske tehnologije u knjižničarstvu i programima trajne izobrazbe.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –