Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Julia Donaldson

Divovsko Skakutalo

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Krešimir Krnic
  • Ilustracije: Helen Oxenbury
  • 07/2019.
  • 120 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997601
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jednog dana Zec je skakutao prema svojem domu kad je začuo glasan povik kako dopire iz njegove jazbine. “Ja sam Divovsko Skakutalo, i strašan sam, ne baš malo!” Neko nevidljivo čudovište zaposjelo je njegov dom! Jedan po jedan, Mačka, Medvjed i Slon pokušali su istjerati to strašno čudovište koje se nikoga ne boji, nego i dalje viče i plaši sve oko sebe… sve dok nije došla Mama Žaba i počela brojati do tri… No, tko je divovsko skakutalo?

Julia Donaldson i Helen Oxenbury zajedno su stvorile slikovnicu prekrasnih ilustracija i odličnu za čitanje na glas. "Kratkoća dijaloga u priči 'Divovsko Skakutalo' još jednom potvrđuje da je tvrdnja 'manje je više' čarobna formula koja je Juliji Donaldson osigurala zvjezdani status te brojne nagrade i priznanja za doprinos u razvoju suvremene dječje književnosti. Dijalog naslovnog lika prepun je privlačnih rima i pjesmica koje će djeca iznova i iznova tražiti da im se čita. Ton teksta, radnja i ponavljanja savršeni su za najmlađe čitatelje, a Helen Oxenbury odlično je ilustrirala priču akvarel tehnikom. Životinje su izrazito izražajne, sve kretnje životinja prikazuju njihove osjećaje, odlučnost, strah, ošamućenost, šokiranost te neustrašivost." (Iva Šalamon)

Julia Donaldson najnagrađivanija je britanska autorica slikovnica čije se knjige prodaju u milijunima primjeraka. U 2015. godini proglašena je najprodavanijom dječjom autoricom engleskoga govornog područja. Njezine su rime zabavne, lako se pamte, priče su tople i sa sretnim završetkom, a s likovima se i djeca i odrasli odmah poistovjećuju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –