Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Julia Donaldson Axel Scheffler

Tim Tigran

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Krešimir Krnic
  • Ilustracije: Axel Scheffler
  • 09/2021.
  • 28 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630069
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tim Tigran bio je mačak uličnog svirača,
I mjukao je baš snažno i glasno.
Poju o svemu ti naši junaci –
u šešir im novčić tkogod ubaci.

"Mi jako smo sretni, nema nam para
ti, ja i vrlo stara gitara.
MIJA-ko smo sretni, nema nam para
ti, ja i FRRR-lo stara gitara."

Tim Tigran je mačak uličnog svirača Freda koji mjauče baš snažno i glasno te pjeva sa sviračem razne pjesme. Jednog dana Tim Tigran odvaja se od svog vlasnika i više ga ne može pronaći. Život ovog uličnog mačka mijenja se kada pronađe novu obitelj, ali i ženu. No iako je pronašao novu obitelj i dobio mačiće, njegov život nije ispunjen jer mu nedostaje Fred, ulični svirač.

Gdje je u međuvremenu bio svirač Fred, je li ga Tim Tigran uspio pronaći i tko je preuzeo njegovo mjesto saznajte u ovoj priči o odanosti i prijateljstvu.

Julia Donaldson najnagrađivanija je britanska autorica slikovnica čije se knjige prodaju u milijunima primjeraka. U 2015. godini proglašena je najprodavanijom dječjom autoricom engleskoga govornog područja. Njezine su rime zabavne, lako se pamte, priče su tople i sa sretnim završetkom, a s likovima se i djeca i odrasli odmah poistovjećuju.

Axel Scheffler (1957.) čitateljskoj publici najpoznatiji kao ilustrator knjiga Julie Donaldson (Grubzon i dr.). Također je poznat kao autor vlastite serije slikovnica za najmlađe o zečiću Pipu i mišici Popi, koja je postigla svjetski uspjeh i prevedena je na desetke jezika. Nakon 10 klasičnih slikovnica s pričama o Pipu i Popi, Axel je osmislio kompletan edukativni sadržaj, poput interaktivnih slikovnica koje prate priče. U Velikoj Britaniji je snimljena i animirana serija "Pip i Popi" s mnogo novih epizoda. Osim serijala slikovnica o Pipu i Popi, Axel Scheffler potpisuje i nekoliko drugih autorskih radova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –