Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Julia Donaldson Axel Scheffler

Papalino : Ribica pričalica

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Krešimir Krnic
  • Ilustracije: Axel Scheffler
  • 09/2021.
  • 30 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630113
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bila jednom jedna riba, zvala se Papalino.
Ne posebno lijepa, sve takve si sliče,
no mašta mu bijaše raskošna stvarno –
mjehure puše malene, al' pošteno napuše priče.

Oprostite što kasnim! Krenuo sam stvarno rano.
Al’ me putem ugrabila lignja, eto što se zbilo!
Koprcao sam se dok nije spasila me kornjača.”
“Ma daj, nije.” “E, BAŠ JE TAKO BILO”

Vjeruješ li ti u Papalinovu priču?

Malena riba Papalino voli pričati velike priče kojima zabavlja svoje školske prijatelje. Jednog jutra Papalino je bio toliko udubljen u svoje dnevne snove da nije primijetio ribarski brod. Uvučen je u ribarsku mrežu, a zatim bačen natrag u nepoznati dio mora. Plivao je u krugovima potpuno izgubljen, sve dok nije čuo poznatu priču. Njegova spretnost pripovijedanja proširila se oceanom i pomogla mu da se sigurno vrati kući.

Julia Donaldson najnagrađivanija je britanska autorica slikovnica čije se knjige prodaju u milijunima primjeraka. U 2015. godini proglašena je najprodavanijom dječjom autoricom engleskoga govornog područja. Njezine su rime zabavne, lako se pamte, priče su tople i sa sretnim završetkom, a s likovima se i djeca i odrasli odmah poistovjećuju.

Axel Scheffler (1957.) čitateljskoj publici najpoznatiji kao ilustrator knjiga Julie Donaldson (Grubzon i dr.). Također je poznat kao autor vlastite serije slikovnica za najmlađe o zečiću Pipu i mišici Popi, koja je postigla svjetski uspjeh i prevedena je na desetke jezika. Nakon 10 klasičnih slikovnica s pričama o Pipu i Popi, Axel je osmislio kompletan edukativni sadržaj, poput interaktivnih slikovnica koje prate priče. U Velikoj Britaniji je snimljena i animirana serija "Pip i Popi" s mnogo novih epizoda. Osim serijala slikovnica o Pipu i Popi, Axel Scheffler potpisuje i nekoliko drugih autorskih radova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –