Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Velimir Grgić Marko Mihalinec Marko Mihalinec

Povratak žutog titla : Ukoričeni filmski zabavnik

  • Nakladnik: AGM
  • 01/2006.
  • 180, meki uvez
  • ISBN 9531742618
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Veliki mag i mudrac dalekog Istoka Zhu Ty Titl-khan dvojici mladića iz Hrvatske ponovno ne da mira. Pred njih postavlja velik zadatak – upoznati se sa što je moguće više raritetnih, kultnih i široj masi nepoznatih filmova, te ih na zabavan, ali i edukativan način sjediniti u jednu knjigu. Ukoliko ne ispune misiju, ostat će prokleti i do kraja života ovisiti o repertoaru kino-šoping centara, TV urednika i lokalnih videoteka.

Shvativši svu ozbiljnost situacije, dvojac ozbiljno prianja poslu pa kroz jednogodišnje fantastično putovanje još jače otvara vrata azijske filmske produkcije, istodobno susrećući maštu Stephena Kinga, emocionalnost Joe D'Amata i ljepotu Linnee Quigley. Pucali su po Nixonu s Billom Murrayem kao Hunter S. Thompsonom, proučavali zagrljaj iguane i Nicole Kidman, jahali s talijanskim giallo igračima, bili na poslovnom ručku s kanibalskim domorocima, pričali o seksu s opaticama, lomili kosti s tajlandskim glumcima, podnijeli izvještaj UN-u o 'Weapons Of Ass Destruction', ismijavali se Hollywoodu s novim turskim SF-om, pohvatali još više konaca s recentnim neameričkim filmskim svijetom te tako ispunili prvi dio misije.

Ostalo je prezentacija. Nakon višesatnih konzultacija te analiza statističkih pokazatelja stanja u globalnoj privredi i indeksima rasta cijena nafte, imali su rješenje sastavljeno od nekoliko interaktivnih segmenata.
"Testom općeg znanja" provjerit će superzabavnu triviju spajanja nespojivog te školske logike s frenetičnim ludilom.
Nansploatacijska, ljudožderska, seksploatacijska, kukasta i zatvorska "križaljka" jedinstvene su pojave iz svijeta enigmatike kojima će provjeriti poznavanje klasika eksploatacijske kinematografije sedamdesetih.
"Psiho-testom" će ustanoviti je li u redu biti uzbuđen spolnim kontaktom ženskog međunožja i odrezane glave ili bi ipak trebali potražiti stručnu pomoć? "Usporednim testovima" iscrpno se analiziraju bitne stavke filmskoga svijeta: koji film ima najbolje sijamske blizanke ili pak tko je veći 80's negativac: Lo Pan ili Fender? Tu su još i anagrami, rebusi, labirint i stolna igra na poklon: bacite kocku i pokorite Hollywood!
Saznajte koliko su uspješno obavili dati zadatak u widescreenu, s audio komentarom, indexom i super-urlajućim stereom!

I to nije sve! Samo za "Povratak žutog titla" pišu: Stephen Chow, Tom Mes, Lloyd Kaufman, Jeff Lieberman, Mark Schilling i mnogi drugi, a Sam Firstenberg podijelio je s vama svoju zagrebačku avanturu u ekskluzivnom predgovoru!

Velimir Grgić (Požega, 1978.) piše za vodeće magazine i portale u Hrvatskoj, uređivao je i vodio mnoge TV emisije, producirao reklame, glazbene spotove, dokumentarne i igrane filmove, a usto je i nagrađivani filmski scenarist. Dosad je objavljivao knjige o glazbi, filmu, društvenim fenomenima, popularnoj i azijskoj kulturi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –