Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Olja Savičević Ivančević

Adio kauboju

  • Nakladnik: Algoritam
  • 05/2010.
  • 208 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533161143
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Iz nakladničke bilješke:

"I tako. Stigla sam. Da stigla! Ja sam se vratila u taj grad. Koji je golema ropotarnica, blato i maslinici, divota prašine, večeri na zapuštenoj terasi hotela Ilirija, teški metali u zraku, izmet i borovina, mačke i klizava riblja krljušt na masnom brodskom navozu i more zategnuto sve do studenog, kad zapušu lebići."

Ovim riječima Ruzinava se, u ljeto 200X., vraća u primorsko mjestašce, a avantura čitanja romana "Adio kauboju" Olje Savičević Ivančević počinje.

"Adio kauboju" je roman o netoleranciji, o nasilju, o drugima i drugačijima, u ovom slučaju o Danijelu, bratu Ruzinave, i Braći Irokezima, o obitelji u kojoj su ostale dvije sestre i majka i njihovim odnosima, o generaciji koja se osipa, o lokalnom tranzicijskom gazdi Vrdovđeku, o lažnim herojima Nedu Montgomeryju i Anđelu s usnom harmonikom – jasno je, nalazimo se u srcu vesterna - tu je i istraga jedne smrti, željezni konj u punom trku, misteriozno pismo, mailovi, spisateljica gospođa 0, kućni porno video…

Roman je ispričan kroz poetske fragmente iznimne gustoće, skakućući u vremenu i prostoru i skupljajući se prema kraju, velikom finalu s pucanjem i putovanjem.

U ovom romanu su se sreli Michael Ondaatje i Sergio Leone, iz likova kao da progovara nešto od duha otočana Ranka Marinkovića, a za glazbu su bili zaduženi Ennio Morricone i Toma Bebić. Mogli bismo reći, bilo jednom u Starom Naselju, pored mora… A tako je i danas.

Pročitaj poglavlje!


***

Olja Savičević Ivančević rođena je 16. 9. 1974. u Splitu. Piše prozu, poeziju, novinske kolumne. Autorica je više pjesničkih zbirki i knjige priča "Nasmijati psa". Nagrađena je nagradom “Prozak” kao najbolji autor neobjavljene proze do trideset i pet godina; dobitnica
je prve nagrade “Ranko Marinković” Večernjeg lista za kratku priču te nagrade “Kiklop” za pjesničku zbirku "Kućna pravila".

Zbirka priča "Nasmijati psa" objavljena je i u Njemačkoj pod nazivom Augustschnee, te u Srbiji, Makedoniji i Mađarskoj. Po nekim pričama snimljeni su ili se snimaju kratki igrani filmovi. Prozni fragmenti i pjesme prevedeni su joj na većinu europskih jezika, uvrštavani u strane i domaće izbore i antologije.

Živi i radi u Splitu i u Korčuli. Plovi na Maloj vili.

Olja Savičević Ivančević rođena je 16.09.1974. u Splitu. Piše prozu, poeziju, novinske kolumne. Autorica je više pjesničkih zbirki, knjige priča "Nasmijati psa" (2006.), romana "Adio kauboju" (2010.) i proza "Mamasafari : (i ostale stvari)" (2012.)

Za rukopis "Nasmijati psa" nagrađena je nagradom "Prozak" kao najbolji autor proze do trideset i pet godina; dobitnica je prve nagrade "Ranko Marinković" Večernjeg lista za kratku priču "Heroj", nagrade "Kiklop" za najbolju zbirku poezije „Kućna pravila“ (2007.), nagrade roman@tportal.hr za roman "Adio kauboju".

Prozna djela i pjesme prevedeni su joj na većinu europskih jezika, uvrštavani u strane i domaće izbore i antologije.

Živi i radi u Splitu i u Korčuli. Plovi na Maloj vili.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Pisci na mreži - Olja Savičević Ivančević –

– Adio kauboju - Olja Savičević Ivančević –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –