Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Perić

Heartland i druge priče

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 12/2006.
  • 217 str., meki uvez
  • ISBN 9531788014
  • Cijena: 16.59 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka «Heartland i druge priče» proznog pisca i prevoditelja Borisa Perića predstavlja presjek autorova književnog stvaralaštva u razdoblju od 1992. do 2006. kompilirajući najbolje priče iz Perićevih zbirki «Sezona stakla» (1992.), «Heartland» (1995.) i «Groblje bezimenih» (2003.) te nekoliko u knjigama dosad neobjavljenih pripovijedaka.

Tematski raspon uvrštenih priča seže od poetike svojstvene autorima nekoć okupljenim oko časopisa «Quorum», preko književnih obrazaca fantastike i horora, do fascinacije filozofskim temama, kršćanskim misticizmom, gnostičkim učenjima i kabalom. Intrigantna isprepletenost faktografije i fikcije, fantastičnih tema i egzistencijalnih dvojbi, autobiografskih momenata i socijalne kritike, koja je uvelike obilježila i autorov nedavno objavljen roman «Vampir», karakteristična je i za dvanaest priča ove zbirke, izdvajajući «Heartland i druge priče» uvelike iz korpusa standardne fantastične književnosti, kakvu u pravilu čitamo tek da bismo u stravi i jezi pronašli razbibrigu za dokone sate.

Boris Perić, rođen 25. V. 1966. u Varaždinu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao germanistiku i filozofiju. Bavi se književnošću, prevođenjem i novinarstvom. Radio u više javnih glasila, obrađujući teme iz kulture, unutarnje i vanjske politike. Prozna djela i prijevode objavljivao u hrvatskom i inozemnom tisku. Uvršten u više književnih antologija. Zaposlen kao savjetnik za medije u Kontaktnom uredu grada Beča u Zagrebu. Član Hrvatskog društva pisaca i Društva hrvatskih književnika. Živi i radi u Zagrebu.

Objavljena prozna djela: "Sezona stakla" (pripovijetke), Zagreb, 1993; "Heartland" (pripovijetke), Zagreb, 1995; "Quattro Stagioni" (pripovijetke, zajedno sa Z. Ferićem, M. Kišom i R. Mlinarcem), Zagreb 1998; "Groblje bezimenih" (pripovijetke), Zagreb, 2003; "Priče iz bečke kuhinje" (kuharica), Zagreb, 2004; " Vampir" (roman), Naklada Ljevak, Zagreb 2006.

Boris Perić rođen je 1966. u Varaždinu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao germanistiku i filozofiju. Bavi se književnošću, književnim i znanstvenim prevođenjem, te publicistikom i novinarstvom. Radio u više javnih glasila obrađujući teme iz kulture, znanosti, unutarnje i vanjske politike. Prozna djela i prijevode s njemačkog i engleskog, te na njemački jezik objavljivao u hrvatskim i inozemnim književnim časopisima. Uvršten u više književnih antologija. Za književne prijevode i autorska djela više puta nagrađivan.

Objavio je desetak djela, među kojima i: "Heartland" (pripovijetke, 1995.), "Vampir" (roman, 2006.), "D’Annunziev kod" (roman, 2007.), "Ogledi o ekstazi" (eseji, 2011.), "Povratak Filipa Latinovića" (roman, 2013.), "Zagabrijel" (roman, 2018.), "Povijest paučine", "Zagabrijel II" (roman, 2019.) itd. 

Roman "Povratak Filipa Latinovića" ušao je u uži izbor t-portalove nagrade za najbolji roman godine. Urednik je biblioteke Prezreni na svijetu, a nedavno je ostvario veliki uspjeh s prijevodom "Balada Petrice Kerempuha" na njemački jezik. Član Hrvatskog društva pisaca, Društva hrvatskih književnika, te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu kao samostalni umjetnik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –