Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Mandić

Hitna služba : Razjasnidba mnogih nejasnoća na hrvatskim bespućima prošlog i ovoga tisućljeća 999.-005.

  • Nakladnik: SysPrint
  • 11/2005.
  • 279, meki uvez s klapnama
  • ISBN 953232075X
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nijedna od dvadeset i četiri dosad objavljene knjige Igora Mandića nije ostavila ravnodušnim ni stručnu, niti najširu javnost. Širok krug interesa, zabadanje u vruće teme, imenovanje pojava njihovim pravim imenom, pisanje bez ostatka jasnim, istančanim, duhovitim stilom – samo su neke od odlika jednog od najvećih živućih hrvatskih pisaca, koje krase i njegovu najnoviju knjigu "Hitna služba".

Riječ je o izboru kolumni koje je Mandić objavljivao u «Vjesniku» od 1999. do 2005., to jest o «razjasnidbi mnogih nejasnoća na hrvatskim bespućima prošlog i ovog tisućljeća», kako glasi podnaslov knjige.Knjiga je podijeljena je na devet poglavlja. Naslovi pojedinih poglavlja nedvosmisleno upućuju na to koje društvene bolesti Mandić ovom prilikom razobličuje i dijagnosticira: Hitna služba za strukturu grijeha u «lijepoj našoj», Hitna služba za medije, Hitna služba za našu zatvorsku i logorsku književnost, te za «kaminski štimung», Hitna služba za provjetravanje hrvatske književne garsonijere, Hitna služba za prevrednovanje televizije, računala i Interneta, Hitna služba za bauke svih vrsta, za «Hominternu» i «Vaginternu» i za jednu «ševu», Hitna služba za ozbiljna pitanja, Hitna služba za lakša pitanja, te konačno Hitna služba za baratanje metaforama.

Igor Mandić (1939) rođen jeu Šibeniku. Objavio je dvadesetak naslova od kojih zbirke književnih kritika "Uz dlaku" (1970), "101 kratka kritika" (1977), "Romani krize (1996.), "Književno (st)ratište" (1998), eseje i polemike "Zbogom, dragi Krleža" (1988), "Što, zapravo, hoće te žene?" (1984), esejističke zbirke "Mysterium televisionis" (1972), "Principi krimića" (1985), "Ekstaze i mamurluci" (1989), "Za našu stvar" (1998), "Prijapov problem" (2000), feljtone "Bračna kuhinja"(1989), "Bijela vrana" (2002)…

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –