Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Adrian Predrag Kezele

Sunčani labirint : životna joga za rođene vođe, slavne ljude, menadžere, političare...

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • 04/2006.
  • 210 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9536516829
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jednostavna i čitljiva priča koja će biti posebno zanimljiva ljudima koji preuzimaju velike odgovornosti u životu. Ona govori o pitanju autoriteta i donošenja odluka, o osobnoj snazi, moći i utjecaju koji neki ljudi imaju na druge ljude. Ona će ujedno pripomoći boljem razumijevanju vlastite težnje k moći, ali i odnosa s drugim ljudima, posebice s onima s autoritetom i položajem. Kroz priču vode dva prastara simbola - Sunce i labirint, i u teoriji i praksi čitatelji će naučiti kako se oni mogu uporabiti u suvremenom svijetu. Sunce kao simbol života sije kroz život svakog čovjeka. Nije pitanje da li je "životna joga" o kojoj je ovdje riječ potrebna, već samo koliko i kako te "životne joge" primijeniti u svakidašnjem životu.

Labirint je odavno simbol Sunca, još iz vremena neolita. Bio je pogrješno shvaćen i zanemaren iako je stalno prisutan u našem životu kao oblik, ukras, odnosno pojam. Vidjet ćete kako se smisao labirinta izvrsno uklapa u životnu jogu izražavajući svojom geometrijskom simbolikom ritual dolaska do središta - do izvora života.

Radnja "Sunčanog labirinta" odvija se u dva vremena: sadašnjem i prošlom, onom starijem više od četiri tisuće godina. Priča je zasnovana na osobnom iskustvu autora, ali i legendi o kralju Surji onako kako je tumači đjotiš, indijska astrologija...

Adrian P. Kezele je do sada napisao više od četrdeset knjiga, a i dalje radi na novim knjigama u kojima na praktičan način predaje znanje čitateljima. Knjige su mu objavljivane na srpskom, slovenskom, madžarskom, ukrajinskom i engleskom jeziku. Te su knjige rezultat životnog vijeka provedenog u proučavanju i podučavanju znanja iz područja duhovnosti.

Osnivač je Duhovne akademije unutar koje podučava Integralnu meditaciju, vodi trogodišnji studij indijske astrologije – jyotisha, podučava duhovnom plesu Neodanceu, te vodi mnogobrojne druge seminare i radionice (Skrivene poruke, Život-smrt-život, Vastu i tako dalje). Osnivač je globalne mreže intuitivne komunikacije Synchro.zone, te jedan od osnivača Udruge Umjetnost davanja koja se bavi promicanjem neolitske kulture. Jedan je od osnivača i počasni predsjednik udruge Dupinov san, vrlo značajnog projekta Nebeski labirinti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –