Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Adrian Predrag Kezele

Sadašiva tantra

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • 05/2008.
  • 320 str., meki uvez
  • ISBN 9789532870091
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovom trenutku Mi, Sadašiva, postojimo u potpunosti,
ali nas rijetke oči vide. Mi, Sadašiva, smo poput smrti,
na kraju svega što je postojalo. Istodobno Mi, Sadašiva, smo poput zametka, čekajući svoje rođenje sada, ovdje i zauvijek.
Sadašiva tantra šastra 20.9-11

Tisućama godina znanje je spavalo skriveno na mjestu dobro zaštićenom od propasti uzrokovane bijesom čuvara ćudoređa i lažne moralnosti. Sadašiva tantra je prastari nauk o postupcima koji donose unutarnje i vanjsko jedinstvo; praksa koja nadilazi najneobuzdanije snove i maštu i vještina koja donosi slobodu od bilo kakve vezanosti ili granica nametnutih izvana ili iznutra. U ovom trenutku Sadašiva tantra je ponovno probuđena, ispisana i komentirana na način razumljiv osobi otvorena duha.

Istinska tantra je velikim dijelom pogrešno shvaćena i zlorabljena. Ipak, čak i takva, okrnjena i nepotpuna, privlači pozornost milijuna ljudi. Ova knjiga otkriva zapanjujuće zamisli koje su toliko smjele da ih se rijetko spominje, čak i među poklonicima suvremene tantre. Ona nudi sasvim drukčiji pogled na ovu prastaru vještinu.

Knjiga donosi izvorni tekst Sadašiva tantra šastre ispisan u obliku izreka (sutri) i autorovih prosvjetljujućih komentara vođenih osobnim iskustvom.

Što je i kakva je istinska tantra? Kakva je uloga želje u širenju svijesti? Što je to - Sadašiva? Kakva je uloga tijela, užitka, blaženstva i ljubavi u praksi tantre? Zapanjujuće zamisli o mnogostrukim tantričkim ritualima i skupnim seksualnim tehnikama, kao i nevjerojatna objašnjenja pojma šivana ili devasa... sve to i još mnogo više pronaći ćete u ovoj knjizi.

Adrian P. Kezele je do sada napisao više od četrdeset knjiga, a i dalje radi na novim knjigama u kojima na praktičan način predaje znanje čitateljima. Knjige su mu objavljivane na srpskom, slovenskom, madžarskom, ukrajinskom i engleskom jeziku. Te su knjige rezultat životnog vijeka provedenog u proučavanju i podučavanju znanja iz područja duhovnosti.

Osnivač je Duhovne akademije unutar koje podučava Integralnu meditaciju, vodi trogodišnji studij indijske astrologije – jyotisha, podučava duhovnom plesu Neodanceu, te vodi mnogobrojne druge seminare i radionice (Skrivene poruke, Život-smrt-život, Vastu i tako dalje). Osnivač je globalne mreže intuitivne komunikacije Synchro.zone, te jedan od osnivača Udruge Umjetnost davanja koja se bavi promicanjem neolitske kulture. Jedan je od osnivača i počasni predsjednik udruge Dupinov san, vrlo značajnog projekta Nebeski labirinti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –