Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Adrian Predrag Kezele

Slomljena kljova : Ganešove priče, prvi dio

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • 11/2008.
  • 312 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532870114
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Tko je Ganeš?

Ganeš je sveprisutni momak iz susjedstva, vragolan koji viri iza skuta istine. Posebice na onim mjestima gdje ta istina postaje “preozbiljna” i prijeti da će se urušiti sama u sebi, povlačeći za sobom i samu bit života koju je, navodno, pokušala izraziti.

Njegov izgled, posebice njegova slonovska glava, a i druga “ikonografija” koja ga prati (primjerice kobra oko pojasa i štakor koji ga s ljubavlju prenosi na udaljena mjesta ovoga i onoga svijeta), ne ostavljaju traga sumnji: Ganeš je doista nešto posebno!


Što je ganeš?

Kad god se osjećate dobro, ali onako zbilja dobro, puni života, veselja, ponekad zbunjenosti, one pozitivne naravno, začudnosti, vrckavog humora i neobuzdane sreće, zapravo osjećate ganeš osjećaj! “Mudrim” i “ozbiljnim” riječima rečeno: ganeš je životni osjećaj uređenosti. Svemir je uređeno i inteligentno mjesto, a ganeš je prirodni zakon koji ga takvim održava.



***

U svojoj novoj knjizi A.P. Kezele čitatelje vodi na zabavno i poučno putovanje u svijet bogova, demona, apsara, gandharva i drugih neobičnih stvorenja - u svijet koji postoji pokraj nas i u nama, ali ga rijetki vide. Vodič na tom putovanju je sam Ganeš, koji neodoljivim šarmom tka mrežu mudrosti koja zadivljuje um, veseli srce i uzvisuje dušu.

Radi se o ritualnim i duboko preobražavajućim pričama i legendama podrijetlom iz stare Indije. Ovaj put, međutim, one ne dolaze do nas kroz maglu vremena i povijesti, već će nam ih ispričati jedna od tih legenda sama - oživljen mit u obliku stvorenja s tijelom čovjeka i glavom slona!

Ganeš je danas poznat širom svijeta. Njegova je popularnost planetarna. Počelo je na Istoku, posebice u Indiji prije mnogo tisuća godina. No, danas gotovo da nema čovjeka na planetu koji nije barem vidio njegov kip ili sliku. Mnogi čak znaju i njegovo ime, a nisu rijetki ni oni koji znaju ponešto o njegovoj naravi. Kako su se granice svijeta polako sužavale, tako je Ganeš postajao sve veći i veći. Simpatičan momak s velikim trbuhom, šaljivdžija i zavodnik, gurman i hedonist, miran ratnik, mudrac, učitelj, glazbenik, pisac, plesač, asket, putnik, pustolov, ljubavnik, pripovjedač… sve je to stopljeno u Ganešovom imenu.

Adrian P. Kezele je do sada napisao više od četrdeset knjiga, a i dalje radi na novim knjigama u kojima na praktičan način predaje znanje čitateljima. Knjige su mu objavljivane na srpskom, slovenskom, madžarskom, ukrajinskom i engleskom jeziku. Te su knjige rezultat životnog vijeka provedenog u proučavanju i podučavanju znanja iz područja duhovnosti.

Osnivač je Duhovne akademije unutar koje podučava Integralnu meditaciju, vodi trogodišnji studij indijske astrologije – jyotisha, podučava duhovnom plesu Neodanceu, te vodi mnogobrojne druge seminare i radionice (Skrivene poruke, Život-smrt-život, Vastu i tako dalje). Osnivač je globalne mreže intuitivne komunikacije Synchro.zone, te jedan od osnivača Udruge Umjetnost davanja koja se bavi promicanjem neolitske kulture. Jedan je od osnivača i počasni predsjednik udruge Dupinov san, vrlo značajnog projekta Nebeski labirinti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –