Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Deepak Chopra

Savršeno zdravlje : Potpuni vodič za um i tijelo

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Aleksandra Mihaljević Barlović
  • 09/2006.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 9536516853
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Deepak Chopra je prije deset godina napisao knjigu “Savršeno zdravlje”, prvi praktičan vodič za usmjeravanje iscjeljujuće moći uma, koja je postala svjetska uspješnica. U toj je knjizi opisao kako su otkrića na području fizike i kemije potvrdila utemeljenost pet tisuća godina staroga medicinskog sustava iz stare Indije poznatog kao ajurveda (na sanskrtu "znanje o životnom vijeku"). U knjizi je opisao načine primjene prastare mudrosti ajurvede u svakidašnjem životu, upotpunjene najnovijim znanstvenim istraživanjima.

Iako ih doživljavamo kao čvrsta, naša su tijela zapravo više nalik vatri koja neprestano izgara i obnavlja se. Primjerice, svakih nekoliko dana imamo novu sluznicu želuca. Svakih nekoliko tjedana imamo novu kožu. Svake se godine zamijeni čak devedeset i osam posto ukupnoga broja atoma u našim tijelima. Ajurveda nam pruža oruđe za djelovanje na toj kvantnoj razini, na kojoj se svaki dan iznova stvaramo. Prema ajurvedi sloboda od bolesti ovisi o povezivanju s vlastitom sviješću, o njezinom uravnoteženju te o posljedičnom uravnoteženju cijeloga tijela.

“Savršeno zdravlje” nudi sveobuhvatan, razrađen program medicine tijela i uma prilagođen individualnim potrebama. Čitatelj će pomoću upitnika ustanoviti svoj tjelesni tip: je li mršav i nemiran (vata), poduzetan i učinkovit (pitta), smiren i stabilan (kapha) ili bilo koja kombinacija ta tri tipa. Tjelesni tip čini temelj ajurvedskog programa prehrane, ublažavanja stresa, neuromuskularne integracije, tjelesne aktivnosti i dnevne rutine. Rezultat je sveobuhvatan plan prilagođen potrebama pojedinca te usmjeren ponovnom uspostavljanju ravnoteže tijela i prirode, jačanju povezanosti uma i tijela te primjeni moći kvantnog iscjeljivanja u cilju prekoračenja uobičajenih granica bolesti i starenja - ukratko, postizanju potpunog zdravlja.

Deepak Chopra napisao je dvadeset i šest knjiga prevedenih na trideset i pet jezika. Časopis Time ga je 1999. godine uvrstio među stotinu najvažnijih ikona i junaka dvadesetoga stoljeća opisavši ga kao "pjesnika-proroka alternativne medicine". Trenutno radi kao direktor i utemeljitelj Chopra centra za boljitak u La Jolli u Kaliforniji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –