Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Deepak Chopra

Učinak sjenke : Osvijetlite skrivenu moć vašeg istinskog jastva

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Ozren Ćuk
  • 02/2011.
  • 200 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532870367
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Deepak Chopra, Debbie Ford i Marianne Williamson zajednički dijele svoje znanje o jednoj od, kako smatraju, najvažnijih prepreka ljudskoj sreći - sjenci. To troje autora-prosvjetitelja, svaki sa svojim jedinstvenim pristupom, osvjetljavaju one naše dijelove čije postojanje često poričemo, ali koji ipak upravljaju ljudskim životima. Tek kada ljudi prihvate svoju sjenku, otkrit će darove svoje izvorne prirode.

Autori ističu kako sjenka postoji u svima nama. Ona je dio nas, ali ipak većinu života bježimo od nje. Međutim, ona nije strašna već sadrži mogućnosti za bolji i značajniji život. Naša sjenka se očituje svakog dana. Zbog nje bjesnimo na prijatelja koji kasni deset minuta ili na svoje roditelje ili djecu iako nisu učinili ništa loše te sabotiramo svoj vlastiti uspjeh u najgore moguće vrijeme. Ističu da dok ne prihvatimo svoju podvojenu prirodu, i dalje ćemo štetiti sebi i ljudima koji nas okružuju te nikada nećemo ispuniti svoj potencijal.

Jedini način borbe protiv boli i tiranske prirode naše sjenke, smatraju Deepak Chopra, Debbie Ford i Marianne Williamson, je opraštanje i suosjećanje. Opraštanje se ne događa u našim glavama već u ljudskim srcima te je prolaz između prošlosti i nezamislive budućnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –