Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Deepak Chopra

Knjiga tajni : razotkrivanje skrivenih dimenzija vašega života

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • 08/2005.
  • 216, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9536516772
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
“Najveća životna glad nije glad za hranom, novcem, uspjehom, položajem, sigurnošću, seksom niti čak za ljubavlju suprotstavljenom seksu. Mnogi su ljudi sve to postigli, ali su i dalje osjećali nezadovoljstvo - štoviše, kod mnogih je nezadovoljstvo dublje no što je bilo dok su počeli. Najdublja životna glad jest tajna koja se otkriva tek kad je osoba spremna razotkriti skriveni dio svojega jastva. U prastarim je učenjima ta težnja povezana s ronjenjem u potrazi za najvrjednijim biserom, a ta pjesnička usporedba govori da morate otplivati daleko od plićaka, zaroniti duboko u sebe i strpljivo tražiti sve dok ne pronađete neprocjenjivo vrijedan biser.” (D. Chopra)


Za Chopru svaki je život knjiga tajni koja čeka da je se otvori. U njoj je tajna savršene ljubavi kao i tajna iscjeljivanja, suosjećanja, vjere i najneuhvatljivija od svih tajni - ono što doista jesmo. Premda su nam odgovori nadohvat ruke, i dalje smo sami sebi zagonetka, a ono što najviše želimo doznati ostaje duboko unutra.

Svi želimo saznati kako pronaći srodnu dušu, koje bi nam zanimanje donijelo najveće ispunjenje, kako živjeti smisleno i kako ispravno odgajati djecu. Težimo osobnom proboju, prekretnici, otkriću koje će nam donijeti novi smisao. Knjiga tajni, kristalizacija uvida i mudrosti prikupljenih tijekom života jednog od najvećih duhovnih mislilaca našega vremena, pruža iznimno novo oruđe za ostvarenje upravo toga cilja.

Budući da odgovori na pitanja o biti života izmiču intuiciji, često su skriveni od pogleda, izvan našega svakidašnjeg vidika. U neprekidnoj težnji uzdizanja našeg iskustva, autor mnogih uspješnica Deepak Chopra izdvojio je petnaest tajni koje čine sadržaj ove knjige, a i naših života. Od tajni kao što su "Svijet je u vama" i "Već jeste ono čemu težite" do "Zlo nije vaš neprijatelj" i "Istinski ste slobodni kad niste osoba", Knjiga tajni obiluje uvidima, koji nas mogu ponijeti onkraj promjene do preobrazbe i prosvjetljenja.

Kad u poricanje, potiskivanje i sumnju ne bismo ulagali golemi napor, život bi bio neprestano otkrivanje. Da bi knjiga tajni ostala zatvorena, potrebne su tisuće odluka, ali je za njezino ponovno otvaranje potreban samo jedan jedini proboj. Kao i ključ, zaključana vrata su u vama. Prvi korak prema pronalaženju ključa jest spoznaja da nam to znanje ne uskraćuje nitko osim nas samih. Jednako tako nitko drugi ne zna odgovore.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –