Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Deepak Chopra

Moć, sloboda i milost : Življenje iz izvora trajne sreće

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Aleksandra Mihaljević Barlović
  • 10/2008.
  • 181 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532870152
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Radost je unutarnje stanje svijesti koje određuje kako opažamo i doživljavamo svijet. Unutarnji izvor radosti – naša povezanost sa Stvoriteljem, naš izvor, naše unutarnje jastvo – je uzrok, a sreća je njegova posljedica. Ako ste izgubili vezu sa svojim unutarnjim izvorom radosti, ako vaša sreća uvijek proizlazi iz vanjskih okolnosti, tada ste prepušteni na milost i nemilost svakom neznancu kojega sretnete. Takva sreća uvijek izmiče.

Vaša istinska bit je izvor sveg postojanja – polje čiste svijesti koje se očituje kao cijeli univerzum. Kad sebe prepoznate kao to polje svijesti, stječete moć ostvarenja želja, slobodni ste od straha i ograničenja, i živite u milosti, stanju svijesti u kojem u sve teče, a vaše se želje lako ispunjavaju. Radost i tuga, sreća i patnja čine igru suprotnosti; prolazne su jer su vezane uz vrijeme.

Da biste postigli trajnu sreću, morate prekoračiti misli i iskusiti unutarnji mir. Vaš stav ne mora nužno biti pozitivan. Ne morate odbaciti tugu i postati sretni. Morate poći onkraj svijeta dvojnosti, u polje čistoga potencijala, te živjeti iz izvora.

Sreća i tuga su različita lica beskonačne svijesti. Oba su prolazna, a vi niste ni jedno od njih jer niste stanje svijesti. Vi se svijest koja izražava sva ta stanja. Zašto biste se poistovjetili s kapljicom vode, kad ste ocean?

U knjizi “Moć, milost i sloboda” Deepak Chopra razmatra misterij našega postojanja te njegovo značenje u vječnoj potrazi za srećom,odgovarajući na pitanja: Tko sam ja? Odakle potječem? Koji je smisao mog života? Kamo ću nakon smrti? Oslanjajući se na staru filozofiju Vedante i na saznanja suvremene znanosti, Chopra nam pomaže shvatiti i iskusiti našu istinsku prirodu, koja je polje čiste svijesti.

Kad shvatimo svoju istinsku prirodu, počinjemo živjeti iz izvora trajne sreće, koja nije tek sreća zbog ovoga ili onoga, već istinska unutarnja radost. Kad spoznamo tko smo, više ne ometamo prirodnu inteligenciju svemira. Umjesto toga dopuštamo da univerzum s lakoćom teče kroz nas, a naš je život prepun moći, slobode i milosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –